Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι!

Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου συνεχίστηκαν οι δράσεις του καινοτόμου τριετούς προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά».
 
Στις 4 Μαρτίου επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο στον Διόνυσο οι Δημήτρης Παπανικολάου (Ολυμπιονίκης μπάσκετ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά» – συντονιστής του Επιχειρησιακού Προγράμματος) και Κώστας Τσαρταρής (Ολυμπιονίκης μπάσκετ, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά»), καθώς με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Εκφοβισμού (αύριο, 6 Μαρτίου), τα παιδιά χάρισαν ένα αναπηρικό καροτσάκι σε μαθήτρια του ειδικού σχολείου Πεντέλης, που έχει κινητικές δυσκολίες.
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Διονύσου κατάφεραν να αποκτήσουν το αναπηρικό καροτσάκι ύστερα από πολύμηνη συλλογή πλαστικών καπακιών, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Τάνιας Χριστοδουλίδου. Μάλιστα, είναι το 5ο καροτσάκι που χαρίζει το σχολείο αυτό. Παπανικολάου και Τσαρτσαρής συνεχάρησαν τα παιδιά για την αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία τους και αναφέρθηκαν στους τρόπους που μέσω (και) του αθλητισμού γίνεται πραγματικότητα το σύνθημα ζωής «όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι».
 
Στην εκδήλωση παρέστησαν και οι Νικόλαος Πέππας, αντιδήμαρχος Οικονομικών Αττικής, Νίκος Καρυστινός, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Διονύσου και εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας.