Η Νίκη Μπακογιάννη στο Δημοτικό Σχολείο Αρσακείου

Στο 1ο Δημοτικό Αρσακείου Ψυχικού συνεχίστηκαν οι δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά». 

Στις 5 Μαρτίου 2020, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αρσακείου η ασημένια Ολυμπιονίκης του στίβου, Νίκη Μπακογιάννη και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής. Για τη δράση συνεργάστηκαν ακόμα η Κοινότητα Ψυχικού (η Πρόεδρος Φανή Χατζηαθανασιάδου είναι μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής) με το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Ελλήνων Συμμετασχόντων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στα 80 παιδιά της Β’ Δημοτικού του Αρσακείου Ψυχικού, η Ολυμπιονίκης εξιστόρησε την πολυετή καριέρα της και αναφέρθηκε στον μόχθο που απαιτείται και στα οφέλη που αποκομίζεις μέσω του Αθλητισμού.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να αθληθούν μαζί της στον στίβο και κυρίως στο άλμα εις ύψος. Επίσης, έμαθαν για την ιστορία και το τελετουργικό της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, ενόψει της τελετής Αφής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία.

Είδαν, επιπλέον, από κοντά τις Ολυμπιακές δάδες από τις Λαμπαδηδρομίες των Αγώνων του Σίδνεϋ (2000), της Αθήνας (2004) και του Ρίο (2016). Τέλος, η Νίκη Μπακογιάννη, απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις των παιδιών, έλυσε απορίες και τόνισε τα πλεονεκτήματα, μέσω του αθλητισμού, τόσο για το σώμα όσο και για την ψυχή.