Ο Κωνσταντίνος Τριγκώνης στην Ηλεία και ο Τάκης Φύσσας στα Χανιά

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τηλεπισκέψεις σε διαφορετικά σχολεία της χώρας μας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του «Ζήσε Αθλητικά».


Πέμπτη 18 Ιουνίου, ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας και Παρασκευή 19 Ιουνίου, της πρώτης βάρδιας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων.
Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!
Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings.
Ο Ολυμπιονίκης μας, Κωνσταντίνος Τριγκώνης, λοιπόν, μίλησε με τη δεύτερη βάρδια λειτουργίας της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας (την πρώτη βάρδια λειτουργίας είχε τηλεπισκεφθεί τις προάλλες ο Ολυμπιονίκης μπασκετμπολίστας, Κώστας Παπανικολάου) για την αθλητική του πορεία, τα ιδεώδη του αθλητισμού και για το άθλημά του, την ιστιοπλοΐα, με τις τόσες επιτυχίες.
Τόνισε στους μικρούς μαθητές την αξία της συνεχούς προσπάθειας και έκλεισε τη συζήτηση μαζί τους με το μήνυμα «σημασία δεν έχει πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες θα σηκωθείς»!
Αντίστοιχα, ο πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκης Φύσσας, τηλεπισκέφθηκε την πρώτη βάρδια λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων. Τόσο οι μικροί μαθητές όσο και οι δάσκαλοι έκαναν πληθώρα ερωτήσεων για την μεγάλη επιτυχία της κατάκτησης του Euro το 2004.
Ο νυν αθλητικός διευθυντής της Εθνικής ομάδας αναφέρθηκε στα συναισθήματα και στις μοναδικές στιγμές που βίωσε στην Πορτογαλία, μεταφέροντάς τους το αίσθημα της νίκης.
Παράλληλα, επισήμανε την αξία του σχολείου και συμβούλεψε τα παιδιά να κυνηγήσουν τα όνειρα τους.
Η ατζέντα δράσεων του «Ζήσε Αθλητικά», περιλαμβάνει τηλεπισκέψεις στη δεύτερη βάρδια λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων (Δευτέρα), στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά Λήμνου (Τρίτη) και στις δύο βάρδιες των Εκπαιδευτηρίων Λαμπίρη.