Ο Νίκος Κακλαμανάκης στα Χανιά και η Νέρι Νιαγκουάρα στη Λήμνο

Καθημερινές είναι πλέον οι τηλεπισκέψεις σε διαφορετικά σχολεία της χώρας μας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά».


Δευτέρα 22 Ιουνίου, ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και Τρίτη 23 Ιουνίου, του Δημοτικού Σχολείου Κοντιάς Λήμνου.

Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings.

Ο «γιος του ανέμου», Νίκος Κακλαμανάκης, πραγματοποίησε τη δεύτερη τηλεπίσκεψη στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Χανιών. Οι μαθητές όλων των τάξεων, έμαθαν από τον ιστιοπλόο Ολυμπιονίκη μας για το «ταξίδι στο όνειρο», αλλά και για τη διαχείριση της ήττας και των φόβων.

Η τηλεπίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μήνυμα πως «οι μικρές καθημερινές νίκες μάς οδηγούν σε άλλες μεγαλύτερες στη ζωή». Οι μαθητές έφτιαξαν τραγούδι και πανό εξυμνώντας τις αθλητικές επιτυχίες του Κακλαμανάκη, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν!

Αντίστοιχα, η Νέρι Νιαγκουάρα, τηλεπισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοντιάς Λήμνου. Η Ολυμπιονίκης μας στην κολύμβηση αναφέρθηκε στην αθλητική της σταδιοδρομία, τόνισε την αξία της ευγενούς άμιλλας και τη σημασία της υγιεινής διατροφής παρακινώντας τις μαθήτριες και τους μαθητές να κυνηγούν τα όνειρά τους, όσο «άπιαστα» κι αν τους φαντάζουν.