"Ταξιδέψαμε" στο Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών

Πρώτος σταθμός της νέας μας δράσης είναι το Δημοτικό Σχολείο των Αρκιών. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης μαζί με τον Ολυμπιονίκη μπάσκετ και Πρόεδρο της Εκτελστικής μας Επιτροπής, Ανδρέα Γλυνιαδάκη, τηλεπισκέφθηκαν μέσω Skype τον μοναδικό μαθητή και την δασκάλα του, Μαρία Τσιαλέρα.

Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη την εκπαιδευτικό για το σπουδαίο έργο της και παρακίνησε τον Χρήστο να ακολουθήσει τα όνειρα του για σπουδές και αθλητισμό. Yποσχέθηκε, επίσης, να επισκεφθεί το νησί των Αρκιών, με συνταξιδιώτη τον Ολυμπιονίκη μας, για έναν μοναδικό αγώνα μπάσκετ με τον μικρό μαθητή.
Όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού ρώτησε τον Χρήστο «τι ομάδα είσαι;» του είπε πως είναι «Ολυμπιακός και λίγο ΠΑΟΚ»! Ο κ. Αυγενάκης αιφνιδιάστηκε ευχάριστα και του είπε ότι είναι ένας αυθεντικός φίλαθλος, ένας υγιής οπαδός και μπράβο του!
Δεσμεύτηκε, μάλιστα ότι εντός των προσεχών ημερών θα αποσταλεί αθλητικός εξοπλισμός της αγαπημένης μπασκετικής ομάδας του παιδιού.
Ο μικρός μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού και ο Ολυμπιονίκης, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, κατά την συνομιλία τους, εντόπισαν πολλά κοινά βιωματικά στοιχεία που τους ενώνουν.
Κατάγονται και οι δύο από νησιά, προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, μεγάλωσαν βοηθώντας στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες και φυσικά αγαπούν και οι δυο το μπάσκετ!
Όλες αυτές οι κοινές εμπειρίες τους ενέπνευσαν τον μικρό Χρήστο και τον ώθησαν να μην σταματά να ονειρεύεται και να ρωτάει τον μπασκετμπολίστας μας για όλες τις εμπειρίες και τα οφέλη που άντλησε κατά την σταδιοδρομία του από τον αθλητισμό.

Η τηλεπίσκεψη ενέπνευσε τον Χρήστο να κυνηγήσει τα όνειρα του και την αγάπη του για το μπάσκετ. Χαρακτηριστικά, δήλωσε πως είναι ευτυχισμένος για την εμπειρία που βίωσε! Μάλιστα, θέλησε να μας περιγράψει τα έντονα συναισθήματα του μέσω μίας ζωγραφιάς και μίας έκθεσης.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο μικρός μαθητής θα λάβει αθλητικό εξοπλισμό από την αγαπημένη του ομάδα τον Ολυμπιακό, όσο και από τον συνοδοιπόρο και αρωγό μας στη νέα δράση την ποδοσφαιρική ομάδα, "Αστλερας Τρίπολης".

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, το «Ζήσε Αθλητικά» θα… ανοίξει τα πανιά του για το Ιόνιο πέλαγος με προορισμό το νησί Κάλαμος, όπου το Δημοτικό Σχολείο θα τηλεπισκεφθεί ο Πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκης Φύσσας.

Ο Υπουργός Αθλητισμού συνομιλεί με τον μοναδικό μαθητή των Αρκιών

Η ζωγραφιά του μοναδικού μαθητή των Αρκιών για το Ζήσε Αθλητικά

Η έκθεση του Χρήστου για την εμπειρία του στο Ζήσε Αθλητικά