Με "συνταξιδιώτη" τον Τάκη Φύσσα τηλεπισκεφθήκαμε το Δημοτικό σχολείο του Καλάμου


Στο Ιόνιο Πέλαγος και στους 7 μαθητές του Δημοτικό σχολείου στο νησί Κάλαμος, «ταξιδέψαμε» μέσω Skype μαζί με τον Πρωταθλητή Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκη Φύσσα.


Οι μικροί μαθητές του ακριτικού νησιού και λάτρεις του ποδοσφαίρου αδημονούσαν να γνωρίσουν τον Διεθνή ποδοσφαιριστή. Η συζήτηση που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους ήταν άκρως διαδραστική και απολαυστική καθώς, η αμοιβαία ποδοσφαιρική αγάπη τους αποτέλεσε πρόσφορο έδαφος για να νιώσουν οικειότητα τα παιδιά και να ξεκινήσουν τις ερωτήσεις…

«Με ποιο πόδι βαράς;»
«Πόσα γκολ έχεις βάλει;»
«Πως συνδύασες το σχολείο με το ποδόσφαιρο;»
Ήταν μερικές από τις ερωτήσεις των παιδιών, τα οποία από την πρώτη στιγμή ένιωσαν σαν να μιλούν με έναν φίλο τους.

Βασικό «σύνθημα» της συζήτησης ήταν: «Δεν τα παρατάμε ποτέ!».

Ο Πρωταθλητής Ευρώπης, Τάκης Φύσσας, εξιστορώντας την σκληρή δουλειά και τις θυσίες που έκανε κατά την αθλητική του σταδιοδρομία καθώς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ώθησε τα παιδιά να μάχονται για τα όνειρα τους και να αγαπούν κάθε ασχολία με την οποία καταπιάνονται! Παράλληλα, αναφέρθηκε στις ήττες, τα χαμένα γκολ και τον σκληρό ανταγωνισμό με τον οποίο ήρθε αντιμέτωπος αλλά κατάφερε να κερδίσει. Οι μικροί μαθητές συνειδητοποίησαν πως στη ζωή τους μπορούν να συναντήσουν πολλά εμπόδια αλλά αυτό δεν πρέπει να τα σταματά από το να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους.

Στο τέλος της κουβέντας τους, τα παιδιά εντυπωσιασμένα από την εμπειρία που βίωσαν προσκάλεσαν τον Πρωταθλητή Τάκη Φύσσα στο νησί τους για διακοπές.
Εντός των επόμενων ημερών θα παραλάβουν και τα δώρα τους από τον συνοδοιπόρο μας στα ακριτικά «ταξίδια», την ποδοσφαιρική ομάδα του Αστέρας Τρίπολης, ώστε να εξελίξουν τις δυνατότητες τους στο άθλημα που τόσο αγαπούν, το ποδόσφαιρο.

Επόμενος σταθμός μας, η Γαύδος, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, την οποία θα επισκεφθούμε την ερχόμενη Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, με συνταξιδιώτη τον Χρυσό Ολυμπιονίκη κρίκων, Λευτέρη Πετρούνια.