Με συνταξιδιώτη τον Λευτέρη Πετρούνια "ταξιδέψαμε" στην ακριτική Γαύδο

Ο Νικόλας, η Κέλλυ και ο Αστέρης, οι τρεις μαθητές του νοτιότερου Δημοτικού σχολείου της Ευρώπης, της Γαύδου, συνομίλησαν με τον χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους της ενόργανης γυμναστικής, Λευτέρη Πετρούνια.

Οι μικροί μαθητές αδημονούσαν για την συνομιλία τους με τον Ολυμπιονίκη μας κι εκείνος, εξιστορώντας την εξέλιξη της σταδιοδρομίας του και της αγάπης του για τον αθλητισμό, προέτρεψε τα παιδιά να μην εφησυχάζουν ποτέ. Μετά από κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους να βγαίνουν πιο δυνατοί!

Από την πλευρά τους οι μικροί μαθητές, όντες φανατικοί θαυμαστές του, γνώριζαν πολλές λεπτομέρειες για την αθλητική του πορεία και με μεγάλη οικειότητα τον ρώτησαν:

-«Βαριέσαι ποτέ να πας σε προπόνηση;»

-«Θέλησες ποτέ να ασχοληθείς με κάποιο άλλο άθλημα πέρα από την ενόργανη γυμναστική;»

-«Ποιο ήταν το δικό σου αθλητικό πρότυπο;»

-«Πως ένιωσες όταν ανέβηκες στο υψηλότερο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων και μας έκανες όλους περήφανους;»

Ο Λευτέρης Πετρούνιας απάντησε με πολλή χαρά στις ερωτήσεις των παιδιών και τους προέτρεψε να συνδυάσουν την εξέλιξη του πνεύματος με την άσκηση του σώματος, επεξηγώντας τους και την ρήση των αρχαίων Ελλήνων «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Ο Ολυμπιονίκης μας έκλεισε την σύνδεση με το Δημοτικό σχολείο Γαύδου ευχόμενος στα παιδιά να συνεχίσουν να ζουν αθλητικά και να ωθούν συνεχώς τους εαυτούς τους να καταπιάνονται με νέα πράγματα.

Προς εκπλήρωση της ευχής του Ολυμπιονίκη μας, ο Αστέρας Τρίπολης έχει αποστείλει αθλητικό εξοπλισμό στους μικρούς μαθητές της Γαύδου.

Επόμενος προορισμός μας, με συνταξιδιώτη τον διεθνή βολεϊμπολίστα του Παναθηναϊκού, Παναγιώτη Πελεκούδα, το Δημοτικό σχολείο Ερείκουσσας, στο βορειότερο νησάκι της χώρας στο Ιόνιο Πέλαγος, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.