"Ταξιδέψαμε" στο Δημοτικό Σχολείο Ψαρών με συνταξιδιώτη την Εβίνα Μάλτση

Το Δημοτικό σχολείο Ψαρών επισκεφθήκαμε με την Ολυμπιονίκη, Εβίνα Μάλτση. Οι 26 μαθητές του είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την μπασκετμπολίστρια, η οποία έχει διαγράψει εξαιρετική πορεία στο χώρο του γυναικείου αθλητισμού. 

Η Εβίνα Μάλτση εξιστόρησε τη διαδρομή της, από το «πρώτο σφύριγμα» στην Γουμένισσα μέχρι την κατάκτηση των ονείρων της αγκαλιά με την ελληνική σημαία. Η Ελληνίδα που έπαιξε στο WNBA τόνισε πως «το ανθρώπινο θέλω είναι η πιο ισχυρή δύναμη στον κόσμο» κάνοντας σαφές πως το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί.
Έκανε αντιληπτό στους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Ψαρών ότι ο μαγικός συνδυασμός για την κατάκτηση της επιτυχίας είναι η θέληση, η σκληρή προσπάθεια και η πίστη στο όνειρο.
Στην ερώτηση ποιος είναι ο αγαπημένος της μπασκετμπολίστας, αναφέρθηκε στη λατρεία που έχει για τον Michael Jordan, ο οποίος αποτέλεσε το προσωπικό της ίνδαλμα. Παράλληλα, εξομολογήθηκε πως ο αριθμός «9» στη φανέλα της κάθε άλλο παρά τυχαίος ήταν. Παραπέμπει στον αριθμό του Michael Jordan στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.
Η συνομιλία των μαθητών με την Ολυμπιονίκη μας, που κράτησε παραπάνω από μία διδακτική ώρα, ολοκληρώθηκε με την προτροπή της να υιοθετήσουν ως σύνθημα και στάση ζωής το «Ζήσε Αθλητικά».
Στο Δημοτικό σχολείο Ψαρών θα αποσταλεί εντός των επόμενων ημερών αθλητικός εξοπλισμός για τους μαθητές από τον Αστέρα Τρίπολης, αρωγό και συνοδοιπόρο στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά».
Επόμενος σταθμός το Αγαθονήσι, τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου, με συνταξιδιώτη τον ασημένιο Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη.