"Ταξιδέψαμε" στο Δημοτικό Σχολείο του Αγαθονησίου

Στο Δημοτικό σχολείο Αγαθονησίου έγινε η επόμενη «στάση» του πρωτοποριακού προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», που επισκέπτεται τους μικρούς μαθητές των ακριτικών μας νησιών.

Οι τρεις μαθητές αδημονούσαν να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με την Ολυμπιονίκη κωπηλασίας, Κατερίνα Νικολαϊδου. Μάλιστα, έλαβαν και μία πολύ ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία. Αποφάσισαν να γίνουν… για μία ημέρα δημοσιογράφοι και προετοίμασαν «ερωτήματα συνέντευξης» γύρω από τον αθλητισμό.
- Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε τον αθλητισμό;
- Ποια οφέλη αποκομίσατε από τον αθλητισμό;
- Έχετε καταπιαστεί με κάποιο άλλο άθλημα;
- Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σας;
Η Κατερίνα Νικολαΐδου, σ’ αυτή την ιδιαίτερη συνέντευξη ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό. Τόνισε την αξία του αθλητισμού, χαρακτηρίζοντας τον ως «δεύτερο σχολείο, με μαθήματα την πειθαρχία και την στοχοθεσία».
Παράλληλα, δεν δίστασε να εκμυστηρευτεί πως στην αρχή της ενασχόλησής της με την κωπηλασία δεν θεωρούνταν ιδιαίτερα δυνατή. Όμως, μετά από σκληρή προσπάθεια και με πολλή θέληση κατόρθωσε να όχι μόνο να διακριθεί αλλά να γράψει και την δική της ιστορία στο άθλημα.
Με τα λόγια αυτά, η Ολυμπιονίκης μας, ενέπνευσε τους μικρούς μαθητές να μην σταματούν ποτέ την προσπάθεια για τη κατάκτηση των ονείρων τους!
Στο τέλος της «συνέντευξης» τα παιδιά της ευχήθηκαν «κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο».
Στο Δημοτικό σχολείο Αγαθονησίου θα αποσταλεί, εντός των επόμενων ημερών, αθλητικός εξοπλισμός για τους μαθητές από τον αρωγό και συνοδοιπόρο στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά» Αστέρα Τρίπολης.