"Ταξιδέψαμε" στο Δημοτικό Σχολείο Χάλκης με τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη

Το Δημοτικό σχολείο Χάλκης, με ταξιδιώτη τον ασημένιο Ολυμπιονίκη κολύμβησης, Σπύρο Γιαννιώτη, ήταν ο 8ος και τελικός «σταθμός» των τηλεπισκέψεων μας στα σχολεία ακριτικών μας νησιών.

Προηγήθηκαν τα «τηλεταξίδια» σε Αρκιούς (με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Ολυμπιονίκη μπάσκετ, Ανδρέα Γλυνιαδάκη), Κάλαμο Λευκάδας (Τάκης Φύσσας), Γαύδο (Λευτέρης Πετρούνιας), Ερεικούσσα (Παναγιώτης Πελεκούδας), Λειψούς (Γιώργος Χαλκίδης), Ψαρά (Εβίνα Μάλτση), Αγαθονήσι (Κατερίνα Νικολαϊδου).
Οι 15 μαθητές του Δημοτικού σχολείου Χάλκης είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν την ανάγκη τήρησης των κανόνων ασφαλείας στο κολύμπι. Ο Σπύρος Γιαννιώτης επισήμανε πως η θάλασσα είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική, αλλά χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας μπορεί να φανεί ιδιαιτέρως επικίνδυνη.
Χαρακτηριστικά τόνισε πως «ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις στη θάλασσα» και προέτρεψε τους μικρούς μαθητές να μην υπερεκτιμούν τις δυνάμεις τους στο νερό και να μην ξεχνούν ποτέ τους κανόνες ασφαλείας.
Παράλληλα, ο Ολυμπιονίκης μας έκανε μία ιδιαίτερη αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Εκμυστηρεύτηκε στα παιδιά ότι απογοητεύτηκε τόσο από την 4η θέση και τη μη κατάκτηση μεταλλίου, που σκέφτηκε να σταματήσει την καριέρα του.
Ωστόσο, συνέχισε διότι «ακόμα και εάν δεν τα καταφέρουμε, είμαστε ήδη πιο κοντά στον στόχο». Συνέχισε την σκληρή προπόνηση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, εκπλήρωσε το όνειρό του με το αργυρό μετάλλιο.
Η συζήτηση του Σπύρου Γιαννιώτη με τους μικρούς μαθητές του Δημοτικού σχολείου Χάλκης, ολοκληρώθηκε με την προτροπή του να ζούν αθλητικά και να ακολουθούν τα όνειρά μας.
Τα παιδιά έχουν ήδη παραλάβει αθλητικό εξοπλισμό από τον Αστέρα Τρίπολης, αρωγό και συνοδοιπόρο στη συγκεκριμένη δράση του «Ζήσε Αθλητικά».