Στο Δημοτικό σχολείο Σκουρβούλων με τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Παπανικολάου

Ο Ολυμπιονίκης μπάσκετ, Δημήτρης Παπανικολάου, «επισκέφθηκε» για μία διδακτική ώρα, μέσω εφαρμογών ψηφιακής σύνδεσης, το διθέσιο Δημοτικό σχολείο Σκουρβούλων του Δήμου Μοιρών στο νομό Ηρακλείου.

 Ο Δημήτρης Παπανικολάου εξιστόρησε στους 25 μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σκουρβούλων την αθλητική του σταδιοδρομία. Πώς κατόρθωσε να διακριθεί, αγωνιζόμενος, μεταξύ άλλων, με τη φανέλα του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, πώς έφτασε στις κατακτήσεις ευρωπαϊκών τροπαίων, πώς έγινε Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Εθνική ομάδα και έκανε πραγματικότητα τα όνειρά του συμμετέχοντας δύο φορές και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι μικροί μαθητές εντυπωσιάστηκαν από τα αθλητικά επιτεύγματα που άκουσαν και αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο τρόπος ώστε να επιτυγχάνει κάποιος μόνο νίκες στην αθλητική του διαδρομή. Ο Ολυμπιονίκης μας τους εξήγησε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και πως αυτή είναι η μαγεία τόσο του αθλητισμού όσο και της ζωής.
Τους έκανε αντιληπτό ότι η κατάκτηση των ονείρων τους θα επιτευχθεί από μια πορεία γεμάτη από σκληρή προσπάθεια και ενίοτε αποτυχίες. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να επιστήσει την προσοχή των μικρών μαθητών στην άμετρη χρήση της τεχνολογίας, προτρέποντας τους να μοιράζουν τον ελεύθερο χρόνο ανάμεσα στην ανάπτυξη του πνεύματος και στην εξάσκηση του σώματος.
Εντός των επόμενων ημερών, οι μικροί μαθητές του Δημοτικού σχολείου Σκουρβούλων θα παραλάβουν αθλητικό εξοπλισμό από τον υποστηρικτή της συγκεκριμένης δράση, Cretan King Assist, προκειμένου να ζουν αθλητικά!

Ταξιδέψαμε με τον Δημήτρη Παπανικολάου στο Δημοτικό σχολείο Σκουρβούλων