Η Βιργινία Κραβαριώτη στο Δημοτικό σχολείου Γαράζου

Γίναμε "Ιστιοπλόοι" με την Ολυμπιονίκη, Βιργινία Κραβαριώτη, στο Δημοτικό σχολείο Γαράζου,

Στο Δημοτικό Σχολείο Γαράζου, του Δήμο Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο, συνεχίστηκαν οι δράσεις του «Ζήσε Αθλητικά», με την «τηλεπίσκεψη» της χάλκινης Ολυμπιονίκη, Βιργινίας Κραβαριώτη, για μία διδακτική ώρα.


Η ιστιοπλόος μας εξιστόρησε στους μικρούς μαθητές την πορεία της μέχρι την κατάκτηση της 3ης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008. Δείχνοντας, μάλιστα, το χάλκινο μετάλλιό της, τους επισήμανε ότι όλα τα μετάλλια των Ολυμπιακών διοργανώσεων έχουν από την μία τους πλευρά το άγαλμα της Θεάς Νίκης, ως φόρο τιμής στην συμβολή του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Η «τηλεπίσκεψη» ήταν ιδιαίτερα διαδραστική καθώς έπαιξαν και ένα πρωτόγνωρο παιχνίδι. Τα παιδιά σε ρόλο ιστιοπλόου, υπό την καθοδήγηση της Βιργινίας Κραβαριώτη, έμαθαν να δένουν τρία ήδη ναυτικών κόμπων, με ένα κορδόνι παπουτσιών!
Η Ολυμπιονίκης μας τους παρουσίασε τις Ολυμπιακές Αξίες, τόνισε πως «ο αθλητισμός είναι η ευκαιρία για να δημιουργήσουμε έναν ομορφότερο κόσμο», τους εξήγησε τις 10 κατηγορίες ιστιοπλοΐας και προέτρεψε τα παιδιά να ζουν αθλητικά.
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί πιο εύκολα η προτροπή της, οι μικροί μαθητές θα παραλάβουν εντός των επόμενων ημερών αθλητικό εξοπλισμό από τον αρωγό του προγράμματος των τηλεπισκέψεων «Ζήσε Αθλητικά» στα ολιγοθέσια Δημοτικά σχολεία της Κρήτης, Cretan Kings Assist.

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Γαράζου μαθαίνουν ναυτικούς κόμπους από την Ολυμπιονίκη Βιργινία Κραβαριώτη

Η Βιργινία Κραβαριώτη μαθαίνει ναυτικούς κόμπους στους μαθητές του ολιγοθέσιου Δημοτικού σχολείου Γαράζου

Η κατασκευή των μαθητών του Δημοτικού σχολείου Γαράζου αφιερωμένη στην Βιργινία Κραβαριώτη