Με τον Παναγιώτη Πελεκούδα στη Λαμία και την Εύη Μωραϊτίδου στο Ρέθυμνο

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», συνεχίζει τις τηλεπισκέψεις τους με Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας μας.


Ο διεθνής βολεϊμπολίστας του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Πελεκούδας, συνδέθηκε με την ΣΤ’ τάξη του 3ουΔημοτικού Σχολείου Λαμίας και οι μικροί μαθητές περίμεναν με προσμονή να τον γνωρίσουν, μιας και είχε αγωνιστεί στην αρχή της καριέρας του στη ομάδα της πόλης.
Είχαν ετοιμάσει και πληθώρα ερωτήσεων για την αθλητική του σταδιοδρομία και για την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, κατά την διάρκεια της καραντίνας.
Ο Παναγιώτης Πελεκούδας απάντησε με χαρά σε όλες τις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις των παιδιών και στο κλείσιμο της συζήτησης τους, τα προέτρεψε να ακολουθούν τα όνειρα τους και να νοιάζονται τους συνανθρώπους τους.
Παράλληλα, το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου υποδέχτηκε την Ολυμπιονίκη στο πόλο και Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Εύη Μωραϊτίδου.
Η κ. Μωραϊτίδου συνομίλησε με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης για την αξία της συνεχούς προσπάθειας και της πίστης στη κατάκτηση του ονείρου.
Η Ολυμπιονίκης επισήμανε πως η προσπάθεια δεν ακυρώνεται από την ενδεχόμενη ήττα, ούτε εξαρτάται από την ενδεχόμενη νίκη. Αποτελεί προσωπική υπόθεση και απαιτεί σκληρή προσπάθεια.
Ο Δάσκαλός τους, Ανδρέας Μπενάκης, είχε ετοιμάσει και βίντεο για την σταδιοδρομία της Εύης Μωραϊτίδου και το «Ζήσε Αθλητικά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και των δύο Δημοτικών Σχολείων αφιέρωσαν ζωγραφιές τους στο καινοτόμο πρόγραμμα, που εμπνεύστηκε και υλοποίησε από πέρυσι ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Εύη Μωραϊτίδου τηλεπισκέφθηκε το Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου

Ζωγραφιές μαθητών αφιερωμένες στο "Ζήσε Αθλητικά"