Ο Αθλητισμός είναι Ζωή, ο Αθλητισμός είναι Υγεία!

«Όλοι μαζί μπορούμε, η ομάδα κερδίζει τους αγώνες», τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που αγωνίστηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των ΝαρκωτικώνΜε σύνθημα «ο αθλητισμός είναι υγεία, είναι ζωή» τιμήθηκε η "Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησης τους" με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στους Πρωταθλητές μας Ευρώπης 2004 (“Legends 2004”) και επίλεκτους Ολυμπιονίκες/Πρωταθλητές που εκπροσώπησαν το «Ζήσε Αθλητικά», το απόγευμα της Τετάρτης, 30 Ιουνίου, στο γήπεδο του Ατρομήτου στο Περιστέρι.

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος αγωνίστηκε, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, πλήθους Βουλευτών, του Δημάρχου Περιστερίου, Ανδρέα Παχατουρίδη, οι θρύλοι του Euro2004 και οι Ολυμπιονίκες μας από άλλα αθλήματα έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τον περιορισμό της διακίνησης των ναρκωτικών και εκείνων που επωφελούνται από την ανθρώπινη δυστυχία, καθώς και για την ανάγκη διασφάλισης της απαραίτητης λήψης θεραπείας για τους χρήστες. Ζητήματα υψηλής κοινωνικής προτεραιότητας, που απαιτούν δράσεις συνεχούς ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού απέναντι στη συγκεκριμένη μάστιγα.


Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αυγενάκης «ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά είναι αγώνας καθημερινός για να περιορίσουμε κι αυτή την κοινωνική μάστιγα. Ο αθλητισμός είναι ζωή, είναι πολιτισμός, είναι ποιότητα και όλοι στέλνουμε το μήνυμα “μαζί μπορούμε, η ομάδα κερδίζει».
Από την ομάδα των θρύλων του Euro2004 αγωνίστηκαν οι Αντώνης Νικοπολίδης, Κώστας Χαλκιάς, Φάνης Κατεργιανάκης, Νίκος Νταμπίζας, Μιχάλης Καψής, Γιάννης Γκούμας, Τάκης Φύσσας, Βασίλης Λάκης, Παντελής Καφές, Βασίλης Τσιάρτας.

Από το «Ζήσε Αθλητικά» οι Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Χρήστος Αφρουδάκης, Δημήτρης Παπανικολάου, Δημοσθένης Ταμπάκος, Μιχάλης Κακιούζης, Βαλέριος Λεωνίδης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Περικλής Ιακωβάκης, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Κώστας Τριγκώνης και Παναγιώτης Πελεκούδας, με προπονητή τον Σταύρο Ελληνιάδη.

Διαιτητές, που διέθεσε η ΚΕΔ/ΕΠΟ, ήταν οι Άγγελος Ευαγγέλου, Ανδρεάς Φωτόπουλος, Παντελής Σπυρόπουλος και Ανδρέας Γκάμαρης.

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένα τα μέλη της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου Ακρωτηριασμένων, τα οποία έκαναν επίδειξη του τρόπου διεξαγωγής στο ημίχρονο του αγώνα.

Ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Θανάσης Δημητριάδης, που επίσης αγωνίστηκε, ευχαρίστησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τους «Legends 2004» για την εξαίσια πρωτοβουλία και άπαντες εξήραν την ΠΑΕ Ατρόμητος, δια της αναπληρώτριας Διευθύνουσας Συμβούλου, Κάτιας Κοξένογλου για την διάθεση του γηπέδου και των λοιπών υποδομών ώστε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Υφυπουργός Αθλητισμού αγωνίζεται με τους Legend2004 σε φιλικό αγώνα κατά των Ναρκωτικών

Ο Παντελής Καφές μαζί με την Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων

Οι Legends2004 με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα κατά των Ναρκωτικών

Ο Θοδωρής Αλεξάς από την Εθνική Ομάδα Ακρωτηριασμένων