Το Υφυπουργείο Αθλητισμού τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Ο Λευτέρης Αυγενάκης και το «Ζήσε Αθλητικά» με Πύρρο Δήμα, Βασιλική Μιλλούση, Αντώνη Τσαπατάκη συμμετείχαν στην παγκόσμια ψηφιακή καμπάνια #WhiteCard

Με πληθώρα δράσεων, που στόχο είχαν την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή του κοινωνικού συνόλου, τίμησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού την 6η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, η οποία συμβολικά καθιερώθηκε ανήμερα της αναβίωσης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αθήνα το 1896.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ύψωσε την Λευκή Κάρτα (#WhiteCard), η οποία -σε αναντιστοιχία με την κόκκινη ή/και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές- χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την επίτευξη ειρήνης!


«Τονίζουμε τη δύναμη του Αθλητισμού να ενώσει τους λαούς, να υπερκεράσει πάσης φύσεως διαφορές, να λειτουργήσει ως παγκόσμια γλώσσα ενότητας, συμφιλίωσης και ανάδειξης των Αξιών του! Το «ευ αγωνίζεσθαι», η θεμελιώδης αρχή του αθλητισμού, ας μας συντροφεύει σε όλες τις δράσεις της καθημερινότητας μας μαζί με τη συνεχή προσπάθεια και τον σεβασμό σε κάθε διπλανό μας. Όπως κάθε χρόνο, όπως κάθε μέρα, η αθλητική οικογένεια στέλνει τα ισχυρά της, πανανθρώπινα μηνύματα σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης. Ειρήνη, Αλληλεγγύη, Ανάπτυξη, μακριά και πέρα από οποιαδήποτε διάκριση» επισήμανε ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος συμμετείχε μαζί με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε αγώνα πινγκ πονγκ σημειώνοντας ότι «παιδεία και αθλητισμός -και με το μάθημα της φυσικής αγωγής στα σχολεία- αποτελούν τις κινητήριες δυνάμεις, με τις αξίες και τα μηνύματά τους για τη συμφιλίωση και την ένωση των λαών»
Παράλληλα, και το πρωτοποριακό πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», έλαβε μέρος στη παγκόσμια διαδικτυακή καμπάνια #WhiteCard.
Ο Πύρρος Δήμας, τετράκις Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών και «Πρωταθλητής για την Ειρήνη» στον Οργανισμό Peace and Sport, συνδέθηκε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας και συνομίλησε με 17 μαθητές τμήματος της 5ης τάξης.


Ο Ολυμπιονίκης μας, εξιστορώντας την σταδιοδρομία του, προέτρεψε τα παιδιά να υιοθετήσουν τις αθλητικές Αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και της ευγενούς άμιλλας ως κατευθυντήριες γραμμές για την πορεία της ζωής τους.


Στο τέλος της συνομιλίας τους, μάλιστα, πρότεινε στους μικρούς μαθητές να υψώσουν όλοι μαζί Λευκή Κάρτα και να στείλουν ένα μήνυμα Ειρήνης και Αλληλεγγύης μέσω του Αθλητισμού.
Επιπλέον, μαζί με τον Πύρρο Δήμα, η Πρωταθλήτρια ρυθμικής γυμναστικής Βασιλική Μιλλούση και ο Παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης, υψώνοντας Λευκή Κάρτα προέτρεπαν τον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γιορτάσει την επίτευξη Ειρήνης μέσω του Αθλητισμού.
Τα βίντεο των 3 αθλητών προβλήθηκαν κατά την διάρκεια της σχολικής διδασκαλίας από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου.
Τέλος, στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του «Ζήσε Αθλητικά», προβλήθηκε μία σειρά από επτά ημερήσιες δημοσιεύσεις, με ενδιαφέροντα γεγονότα αναφορικά με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη.

 

Οι Αθλητές του Ζήσε Αθλητικά υψώνουν #Whitecard

Ο Πύρρος Δήμας υψώνει #whitecard με τους μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας

Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού σχολείου Λαμίας υψώνουν #whitecard

Ήξερες ότι;

 


Εκτύπωση